spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăJustitieJudecătorii ridică sechestrul pus de procurorii DNA pe averea fiului fostului ministru...

Judecătorii ridică sechestrul pus de procurorii DNA pe averea fiului fostului ministru Gabriel Oprea

-

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus joi ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe bunurile deținute de Gabriel Marin Oprea, fiul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Magistrații au admis o contestație depusă de Gabriel Marin Oprea și au ridicat sechestrul de pe cota parte pe care fiul fostului ministru este coproprietar, decizia fiind definitivă.

- Advertisement -

Și fostul ministru Gabriel Oprea a cerut în instanță ridicarea sechestrului pus pe averea sa, instanța supremă urmând să dea vineri o decizie în acest caz.

Pe 7 decembrie, Gabriel Oprea, Petre Mazilu — administratorul firmei General MPM Impex SRL și Adrian Corcodel — șeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină au fost puși sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.

- Advertisement -

Tot atunci, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, inclusiv asupra bunurilor înstrăinate, după comiterea infracțiunilor, către membri ai familiei acestuia, a General MPM Impex SRL, a lui Petre Mazilu și a lui Adrian Corcodel.

Familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosar și cere daune de trei milioane de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img