Ofiţerul de poliţie Marius Maghiari, acuzat că ar fi încercat să muşamalizeze un accident pe care l-a provocat, cu ajutorul mai multor colegi, rămâne sub control judiciar şi nu poate lua legătura cu ceilalţi inculpaţi, care au fost şi ei puşi sub control judiciar, a hotărât Tribunalul Bucureşti, transmite Mediafax.
Tribunalul Bucureşti (TB) a judecat contestaţia făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva deciziei JS1 care a respins propunerea de arestare preventivă a celor opt poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei anchetaţi în acest caz şi a stabilit ca doar Marius Maghiari să fie pus sub control judiciar.
În cazul lui Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, instanța urmează să judece lunea viitoare contestația Parchetului, cauza fiind disjunsă din lipsă de apărare.
Tribunalul București a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și în cazul celorlalți șase polițiști care inițial au fost lăsați în libertate. De asemenea, instanța a respins contestația lui Marius Maghiari și a menținut față de acesta controlul judiciar, impunându-i suplimentar obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați, cu martorii, cu supecții și cu persoana vătămată pe nicio cale.
Tribunalul a hotărât ca Marius Maghiari să fie cercetat în continuare sub control judiciar, cu o nouă obligaţie – aceea de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi.
Totodată, ceilalţi inculpaţi în dosar au fost plasaţi şi ei sub control judiciar.
Decizia TB este definitivă.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, pe 31 iulie, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2.