Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu cercetată în urma dezvăluirilor Antena 3

0
1325

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in cazul judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti in urma informatiilor aparute in mass-media, a declarat joi pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru, scrie hotnews.ro.

Antena 3 a relatat miercuri seara, in emisiunea „Sinteza zilei”, ca judecatoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrati care l-au condamnat la 10 ani de inchisoare pe Dan Voiculescu, si-ar fi „facut concediul pe banii Ministerului Agriculturii”, parte vatamata in procesul ICA.

Mai exact, Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvica afirma ca, in vara lui 2014, in timpul procesului ICA, judecatoarea Camelia Bogdan „a petrecut un sejur de doua saptamani la Poiana Brasov, in cadrul unui program finantat de Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosar. Mai mult, judecatoarea Bogdan a si primit 10.000 lei de la respectiva parte”.

Astfel, in CV-ul judecatoarei se arata ca, in perioada 21 iulie – 2 august 2014, a participat, la Poiana Brasov, ca lector in cadrul programului „Aplicarea viitoarei politici agricole comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene”, in cadrul proiectului UMP CESAR „Furnizarea serviciilor de consultanta pentru organizarea cursurilor de instruire a personalului APIA”.

De asemenea, in declaratia de avere completata in iunie 2015, se mentioneaza ca judecatoarea Camelia Bogdan a primit aproximativ 10.000 de lei de la SC FDI Consult, pentru „sesiune de training pentru 260 de persoane din cadrul APIA: Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale UE”.

„APIA este Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura din subordinea Ministerului Agriculturii (…) „CESAR” inseamna Proiectul Completarea Sprijinului Financiar acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii in Romania si ca UMP (Unitatea de Management a Proiectului) era Ministerul Agriculturii. Prin urmare, programul in cadrul caruia Camelia Bogdan si-a petrecut cele doua saptamani la Poiana Brasov era un program al Ministerului Agriculturii”, concluzioneaza GIP.