Judecătoarea Adriana Stoicescu: Un biet fecior tomnatic, îmbrăcat sărăcăcios, cu un picior amputat, sprijinit in niște cârje vechi și rupte, ce bate în zadar la ușile străine ale puternicilor zilei, cerșind un pol pentru un rom contrafăcut și primind drept bonus un chiștoc de Kent

0
411

De Adriana Stoicescu, judecător, presedintele Tribunalului Timiș, preluare facebook

Explozia de bucurie la aflarea incatusarii unui fost procuror ne arata inca o data ca nu am inteles nimic din lectiile trecutului, cand defilarea catuselor provoca fieste.
Justitia nu inseamna catuse, spre satisfactia meschina a unora.
Justitia inseamna procese corecte, probe administrate cu buna credinta.
Justitia inseamna hotarari judecatoresti respectate, puse in executare, prejudicii recuperate si reparatii morale .

Transformata anii trecuti in circ fara paine, justitia nu poate insemna altceva decat Dreptate.
Mult si inutil clamata, dreptatea a devenit laitmotivul unei clase politice care a tins si tinde inca sa foloseasca justitia doar in scopuri politice.

Vreti justitie dreapta? Luati-va mainile de pe SIIJ!
Lasati procurorii sa faca lumina in ce s-a intamplat anii trecuti, pentru a sterge pata de pe obrazul justitiei .
Nu au cum sa munceasca stand cu urechile ciulite pentru a va asculta aberatiile ce tin loc de “motive temeinice” pentru desfiintarea Sectiei.

Vreti adevar? Cititi raportul Inspectiei Judiciare pe cauzele ce au vizat magistratii, apoi continuati sa va bateti cu caramida in piept cat de patrunsi sunteti de necesitatea apararii independentei justitiei.
Adoptati legi care sa asigure independenta totala a Inspectiei Judiciare si s-ar putea sa reusim sa prevenim o alta epoca de ghiata a statului de drept.

Noi, dincolo de bataliile pentru pensii si salarii, ar trebui sa va propunem cu fermitate o lege a raspunderii magistratilor corecta, pe care sa nu o puteti transforma intr-o bata la capatul caruia sa fiti tot voi, dragii nostri politicieni.

O eventuala condamnare a unui fost magistrat, “varf de lance” al unei “unitati de elita”, nu poate fi un motiv de bucurie.
Este semnul unei grave crize.
In care am ajuns cu sprijinul vostru neprecupetit, in uralele celor care nici azi nu inteleg ca nu poti face justitie cu victime colaterale.
“Acompaniati” de tacerea noastra.

Voi, cei care priviti drepturile si libertatile propriilor cetateni ca pe un moft, ar trebui sa va intrebati ce mai face statul vostru de drept.
Acel stat de drept pe care va place sa il prezentati ca pe un Fat Frumos, demn de adoratie si preamarire, este un biet fecior tomnatic, imbracat saracacios, cu un picior amputat, sprijinit in niste carje vechi si rupte, ce bate in zadar la usile straine ale puternicilor zilei, cersind un pol pentru un rom contrafacut si primind drept bonus un chistoc de Kent.