Judecătoare către Dănileț: Oare nu de la tine știu de xeroxul din arhiva SIPA?

0
118

Judecătorul Cristi Dănileț, care avut acces la arhiva SIPA, susține că scopul activității acestui serviciu ar fi fost intimidarea și șantajarea magistraților.  Într-un interviu acordat RFI, Dănileț a spus că au existat magistrați care au fost șantajați cu documente din arhiva SIPA. Întrebat despre acest aspect, procurorul a precizat:Înainte de anul 2005, când serviciul acţiona din plin, părerea mea e că da. Ăsta era şi scopul. Altfel, nu găsesc care ar fi fost scopul adunării acestui tip de informaţii de către un serviciu secret subordonat direct ministrului Justiţiei.

Judecătoarea Adina Daria Lupea-Aghinita, de la de la Secția Penală a Curții de Apel Cluj, reacționează pe contul său de socializare, în legătură cu declarațiile lui Dănileț, provocându-l pe acesta să dea un exemplu clar de magistrat care a fost șantajat în acest fel:

„Mai Cristi, calmeaza-te. Da un singur exemplu de magistrat santajat cu SIPA, ca se pare ca ai informatii. Da’ mai terminam cu circul asta de doi bani? Iar de xeroxul de acolo de unde stiu eu, de pilda, Cristi? Oare nu de la tine? Ma lasa memoria? Nu, ca deja mi se apleaca…”, a scris judecătoarea pe Facebook conform Evenimentul Zilei..