spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
Acasă#BlackLivesMatterJohn Wayne interzis la Facultatea de Film din Universitatea California de Sud

John Wayne interzis la Facultatea de Film din Universitatea California de Sud

-

 Facultatea de film din cadrul Universităţii din California de Sud (USC) va retrage o expoziţie dedicată lui John Wayne în urma solicitărilor în acest sens formulate anul trecut de studenţi din cauza comentariilor rasiste făcute de actor într-un interviu din 1971 pentru revista Playboy, a anunţat vineri instituţia de învăţământ, potrivit DPA.

- Reclama -

Invocând un imbold pentru promovarea ”valorilor culturale anti-rasiste”, Evan Hughes, decan-adjunct pe probleme de diversitate şi includere, a anunţat retragerea expoziţiei printr-o scrisoare adresată comunităţii universitare.

”Conversaţiile despre rasismul sistemic din instituţiile noastre culturale alături de recentele proteste civile la nivel global iniţiate de mişcarea Black Lives Matter ne cer să ne gândim la rolul pe care şcoala noastră îl poate juca ca vector al schimbării în promovarea valorilor culturale şi ale experienţelor anti-rasiste”, a precizat Hughes. ”Aşadar, a fost luată decizia ca expoziţia Wayne să fie retrasă”.

În decembrie, universitatea anunţase că nu va retrage expoziţia, ci va crea în schimb un spaţiu care să exploreze Vestul american, potrivit publicaţiei The Daily Trojan. În urmă cu câteva luni, studenţii au protestat împotriva expoziţiei Wayne, argumentând că, prin menţinerea acesteia, şcoala ”girează supremaţia albă”. Wayne a urmat cursurile USC la sfârşitul anilor 1920 şi a făcut parte din echipa de fotbal a universităţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img