John Kerry, mesaj de ziua Ungariei: Are o importanţă personală pentru mine, bunicul meu e din Budapesta

0

Secretarul de stat John Kerry a transmis un mesaj de felicitare poporului Ungariei în numele preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi al poporului american, cu prilejul zilei Sfântului Ştefan, transmite agenţia maghiară de ştiri MTI.

„Azi îl evocăm şi ne exprimăm omagiile în faţa bogatei istorii a Ungariei şi a marelui unificator, Regele Ştefan cel Sfânt. Statele Unite ale Americii sunt mândre pentru că au adus un omagiu moştenirii lăsate de Rege cel Sfânt al Ungariei prin faptul că după cel de-al Doilea Război Mondial, în numele poporului ungar, a ocrotit coroana Sfântului Ştefan. 20 August este o zi care are o importanţă personală pentru mine, cu atât mai mult, cu cât bunicul meu din partea tatălui meu este originar din Budapesta”, se arată în mesajul de felicitare al şefului diplomaţiei americane, publicat de Biroul de Presă al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

John Kerry a arătat că „relaţiile puternice şi durabile” dintre Statele Unite ale Americii şi Ungaria se manifestă în statutul de membru al  NATO al celor două ţări, în sprijinul comun acordat Ucrainei suverane şi democratice, în relaţiile prospere întreţinute între cele două ţări în domeniu economiei şi al comerţului, precum şi în multitudinea relaţiilor familiale şi culturale. „În vederea promovării intereselor noastre comune, este vitală menţinerea valorilor transatlantice, inclusiv democraţia şi buna guvernare, atât în propriile noastre ţări, cât şi pretutindeni în lume”, se mai arată în comunicat. Potrivit ministrului american de externe, cu prilejul acestei zile deosebite, Statele Unite ale Americii urează poporului ungar să trăiască în pace, precum şi un viitor plin de bunăstare şi bucurii.