spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeJocul lui Putin prin Turcia

Jocul lui Putin prin Turcia

-

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat luni încrederea că vor fi suficienți cumpărători de gaze naturale, inclusiv în Europa, după finalizarea planului de construire a unui hub în Turcia.

- Reclama -

„Este [un hub de gaze în Turcia] este un proiect destul de realist și îl putem face destul de repede. Vor fi destui cei care vor dori să încheie contracte. Nu există nicio îndoială în acest sens”, a spus președintele reporterilor.

„Nu mă îndoiesc că mulți dintre ei vor fi în Europa”, a continuat liderul rus. „Vom vedea ce se va întâmpla iarna aceasta și următoarea. Sunt sigur că se vor semna contracte, fără îndoială în acest sens. Oricum, putem folosi țările europene ca națiuni de tranzit, pentru aprovizionarea altor regiuni ale lumii.”

Vorbind la forumul Russian Energy Week săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a propus crearea celui mai mare hub de gaze din Europa din Turcia și redirecționarea volumului de gaz, al cărui tranzit nu mai este posibil prin Nord Stream, către acest hub. Ar putea implica construirea unui alt sistem de gazoducte și crearea unui hub în Turcia, prin care gazul va fi furnizat țărilor terțe, în primul rând europene, dacă acestea sunt interesate, a spus el. Problema a fost discutată la întâlnirea dintre președinții rus și turc din 13 octombrie la Astana.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img