spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăActualitateJó napot kívánok, PNL: Cîțu a proclamat Steagul Secuiesc în Covasna

Jó napot kívánok, PNL: Cîțu a proclamat Steagul Secuiesc în Covasna

-

Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu a adoptat steagul secuiesc al județului Covasna, în ziua de miercuri, 15 septembrie.

- Reclama -

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării și interminar la Sănătate, a făcut propunerea pentru modelul de steag al județului Covasna, care nu conține niciun simbol românesc. Astfel, noul drapel local a fost dat cu dedicație pentru etnicii maghiari, potrivit lui Dan Tănasă, deputat AUR.

Adoptarea noului simbol a fost anunțată inclusiv de către Kelemen Hunor ca o mare victorie pentru UDMR.

Steagul are în mijloc un scut albastru, care are în centru o mână de cavaler, cu o sabie care taie o inimă. Soarele, semiluna și cele trei stele reprezintă cele trei scaune ale județului. Soarele și luna sunt vechi simboluri ale secuimii după cum notează Consiliul Național Secuiesc.

„Brațul armat și sabia amintesc de vitejia secuilor grăniceri în luptele de apărare împotriva turcilor și a tătarilor, precum și inima străpunsă, ceea ce poate fi interpretat și prin jertfa adusă de strămoșii noștri în luptele de apărare”, se arată pe site-ul Consiliului Județean Covasna.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...