spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăBasarabiaJirinovski: Bucovina și Basarabia trebuie înapoiate României

Jirinovski: Bucovina și Basarabia trebuie înapoiate României

-

Liderul partidului liberal-democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, consideră că Ucraina trebuie să cedeze teritoriile străine pe care aceasta le-a obținut. Același exemplu trebuie să fie urmat și de Federația Rusă, notează echo.msk.ru, scrie russiatoday.ro

„Lvov, Vinița, Hmelnițki, Jitomir, Kiev cu 30 de milioane de locuitori sunt teritoriile Ucrainei. Dar sud-estul Ucrainei, cu 15 mln de locuitori, de la Harkov până la Odesa, inclusiv Transnistria, sunt parte a Federației Ruse. Regiunile vestice al Ucrainei, deținute anterior, de Ungaria, România ar trebui să fie cedate înapoi”, a declarat Jirinovski.

- Advertisement -

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR) susține că Transcarpatia este Ungaria, teritoriul Ungariei.

„În componența României au intrat mereu Bucovina și Basarabia. Trebuie înapoiate. Rusia le-a luat de la Hitler înainte de război pentru a opri în acest fel trupele germane mai departe de hotarele țării. Dacă germanii nu ar fi avansat spre est, noi nu am fi luat acest pământ și am fi avut Polonia cea mare, Ungaria mare și România mare. Prin urmare, este necesar să cedăm înapoi ce le aparține românilor, ungurilor și polonezilor”, a conchis Jirinovski.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img