spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeJaponia vrea cu rușii în Sakhalin-1 după plecarea Exxon Mobile

Japonia vrea cu rușii în Sakhalin-1 după plecarea Exxon Mobile

-

Guvernul japonez a decis să păstreze participarea la proiectul Sakhalin-1 transferată în jurisdicția rusă, a declarat luni ziarul Nikkei, citând surse.

- Reclama -

Decizia a fost luată în interesul securității energetice și al aprovizionării stabile cu petrol, 95% dintre aceștia venind în Japonia din Orientul Mijlociu, a spus ziarul. Autoritățile japoneze au reiterat mai devreme că țara dorește să asigure diversificarea aprovizionării cu resurse. În același timp, Japonia nu importă petrol din Sakhalin-1 în prezent.

Consorțiul Sodeco din Japonia are 30% în proiectul Sakhalin-1. Decizia finală va fi luată de companie după consultări între toți membrii săi, a spus Nikkei.

Pe 7 octombrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de înființare a unui nou operator rus al proiectului Sakhalin-1. Participanții străini la proiect trebuie să furnizeze notificări guvernului rus cu privire la consimțământul lor de a prelua participația în capitalul autorizat al Sakhalin-1, în conformitate cu distribuirea anterioară a acțiunilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img