spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăMehedințiJANDARM MEHEDINŢEAN AJUNS ACASĂ DUPĂ O MISIUNE ÎN AFGANISTAN

JANDARM MEHEDINŢEAN AJUNS ACASĂ DUPĂ O MISIUNE ÎN AFGANISTAN

-

Plutonierul major Adrian Ivan a făcut parte din contingentul de jandarmi români care a desfășurat o misiune în teatrul de operații din  Afganistan. În cele aproape șase luni, jandarmul din Mehedinti, alături de ceilalți jandarmi  români au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afghane. Pentru a participa la această misiune, jandarmii au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical. 

- Reclama -

În semn de apreciere și recunoaștere a activității jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command – Afghanistan) a oferit membrilor contingentului de jandarmi români, medalia NATO non-Article 5. Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afghanistan. În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și OSCE.

Plutonierul major Adrian Ivan activează în cadrul Detașamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinți, fiind absolvent al Școlii Militare de Subofiteri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, promotia 2005. Subofiterul are 39 de ani,  este căsătorit  și are un copil. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...