spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăBasarabiaItalianul de la OSCE face jocul rușilor în Transnistria

Italianul de la OSCE face jocul rușilor în Transnistria

-

Reprezentantul special al președinției italiene a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a declarat la Chișinău că prioritatea mandatului său este implementarea pe parcursul anului a opt acorduri pentru întărirea încrederii între malurile Nistrului pe care părțile le-au încheiat ori s-au angajat să le încheie.

- Reclama -

La o conferință de presă comună cu vice-premierul moldovean pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, Frattini a spus că examinarea unor chestiuni din domeniul securității asupra cărora ar insista Chișinăul trebuie lăsată pe mai târziu.

Vorbind despre eventuala retragere a contingentului de trupe ruse GOTR, oficialul OSCE a spus că această chestiune va putea fi abordată ulterior, „drept consecință a întăririi încrederii reciproce”. Fost ministru italian de Externe, Frattini a fost criticat, la Chișinău, înainte de vizită, pentru declarația sa făcută presei finanțate de Kremlin că retragerea trupelor rusești din Transnistria ar fi o cerere nerealistă. Înțelegerile de întărire a încrederii între Chișinău și Tiraspol se referă la chestiuni precum recunoașterea diplomelor de studiu sau plăcuțelor de înmatriculare auto din regiunea transnistreană și asigurarea dreptului de proprietate a fermierilor moldoveni asupra terenurilor lor de dincolo de șoseaua Dubăsari Tiraspol.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img