Italia vrea muncitori sezonieri din România pentru agricultură

0
88

Autorităţile italiene dau asigurări privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, conform ministrului italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova, care a avut luni o întâlnire de lucru cu ambasadorul României George Bologan, transmite Agerpres.

Oficialul italian a subliniat totodată aprecierea pentru contribuţia fundamentală a muncitorilor români la piaţa agricolă italiană, conform unui comunicat de presă dat publicităţii de ambasadă.

Şeful misiunii diplomatice române a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezenţa lucrătorilor români pe piaţa agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităţilor competente române.

Ambasadorul a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate. El a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii
economice, în contextul COVID-19.