spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăDezvaluiriItalia amenință UE. VREMEA UMILINȚEI A TRECUT

Italia amenință UE. VREMEA UMILINȚEI A TRECUT

-

Italia a confirmat vineri intenţia sa de a se angaja într-un conflict cu Uniunea Europeană cu privire la problema redistribuirii migranţilor, dintre care 150 sunt în continuare blocaţi în Sicilia, ameninţând că îşi va reduce contribuţia la bugetul european, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -„Linie dură”, ultimatum, Roma a făcut cunoscut prin vocea celor două personaje forte ale majorităţii guvernamentale, Luigi di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), şi Matteo Salvini, patronul Ligii (extremă-dreaptă), că vremea „umilinţei” a trecut.

„Uniunea Europeană a decis să întoarcă spatele Italiei încă o dată”, a scris vineri Luigi di Maio, unul dintre vicepremierii italieni, pe pagina sa de Facebook. „Suntem pregătiţi să reducem fondurile pe care le dăm Uniunii Europene”, a adăugat el, luând act de absenţa unui acord, vineri, la Bruxelles, la finalul unei reuniuni neoficiale pe tema migraţiei.Celălalt vicepremier, Matteo Salvini, ministru de interne în cabinetul de la Roma, a avut un discurs asemănător în cursul serii la un post de radio italian. „Dacă în Europa, se fac că nu înţeleg, dat fiind că plătim din abundenţă, vom face ce trebuie pentru a plăti mai puţin”, a declarat el.

„Italia este obligată să ia act că Europa a pierdut astăzi o bună ocazie” de a-şi arăta ataşamentul la „principiile solidarităţii şi resIponsabilităţii” pe care le citează mereu ca fiind „valori fundamentale”, a deplâns la rândul său pe Facebook şeful guvernului, Giuseppe Conte. Fără să ofere detalii, el a adăugat că Italia „va trage concluziile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img