spot_img
18.2 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeItalia a trimis Ucrainei obuziere defecte, dar dă vina pe americani

Italia a trimis Ucrainei obuziere defecte, dar dă vina pe americani

-

Ministerul Apărării al Italiei s-a grăbit să se absolve de responsabilitate pentru că a trimis în Ucraina obuziere M109L defecte, informează Il Fatto Quotidiano.

Autotunurile au fost trimise de fostul premier Mario Draghi, iar responsabilitatea pentru întreținere le revine americanilor, a explicat Ministerul Apărării. Și a adăugat că, în general, obuzierele puteau fi deteriorate chiar de Statele Unite în timpul întreținerii tehnice.

- Reclama -

Obuzierul autopropulsat M109 a fost unul dintre cele mai răspândite sisteme de artilerie din Alianța Nord-Atlantică în timpul războiului rece. Aparent, urmau să fie casate, dar după prăbușirea URSS au fost complet scoase din serviciu. În 2002, Italia și-a transferat toate vehiculele autopropulsate într-un depozit imens din orașul Lenta (Piemont), unde erau depozitate aproape trei mii de vehicule blindate. Guvernul Draghi dorea să contribuie neapărat la întărirea artileriei ucrainene prin restaurarea M109L, precum și prin transferul a șase obuziere moderne – PZH2000, care au stat în aer liber în condiții de umiditate ridicată de mai bine de douăzeci de ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img