spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeIsraelul nervos pe Ucraina

Israelul nervos pe Ucraina

-

Ministerul israelian de Externe şi-a exprimat, marți, protestul ambasadorului Ucrainei în Israel, Evgheni Korniciuk, după ce Kievul a susținut inițiativa palestiniană de a se adresa Curții Internaționale de Justiție de la Haga pentru un aviz juridic în problema ocupării pe termen lung a malului stâng al râului Iordan, a anunţat serviciul de presă al ministerului israelian.

- Reclama -

Anterior, diplomatul ucrainean a fost chemat la Departamentul Eurasiatic al Ministerului israelian de Externe, convorbirile cu acesta fiind purtate de adjunctul directorului general al Ministerului Afacerilor Externe, șefa Departamentului Simona Halperin și de șeful Departamentului organizații internaționale, Amir Weissbrod, au anunţat surse din cadrul ministerului. „În timpul discuţiilor a fost exprimată nemulțumirea părții israeliene față de votul Ucrainei de vineri, 11 noiembrie, în sprijinul anchetei internaționale sub egida Curții Internaționale de Justiție de la Haga. S-a explicat că astfel de acțiuni nu corespund spiritului relațiilor dintre statele prietene cu valori comune, în special în lumina sprijinului Israelului pentru Ucraina cu privire la o serie de rezoluții importante ale ONU și a asistenței umanitare extinse. Se aștepta ca Ucraina să manifeste o atitudine similară față de Israel pe arena internațională” – se afirmă în mesaj. „Partea israeliană și-a exprimat speranța într-o schimbare a poziției Ucrainei la votul pe această chestiune la Adunarea Generală ONU, care este planificată pentru luna decembrie” – a adăugat ministerul.

Anterior, ambasadorul Israelului la Kiev, Mihail Brodski, a declarat că „susţinerea de către Ucraina a rezoluției ONU „Acțiunile Israelului”, care neagă legătura evreilor cu Muntele Templului și solicită un aviz consultativ al Curții Internaționale de Justiție, este extrem de dezamăgitor”. Acesta a adăugat că „sprijinirea inițiativelore anti-israeliene în cadrul ONU nu ajută la consolidarea încrederii între Israel și Ucraina”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img