spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeIsraelul interzice Al Jazeera

Israelul interzice Al Jazeera

-

Cabinetul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a decis duminică să închidă operaţiunile Al Jazeera în Israel atât timp cât războiul din Gaza continuă, pe motiv că reţeaua de televiziune din Qatar ameninţă securitatea naţională, relatează Reuters.

Măsura, cu aplicare imediată, include închiderea birourilor Al Jazeera din Israel, confiscarea echipamentelor de difuzare, întreruperea accesului canalului la companiile de cablu şi satelit şi blocarea site-urilor sale web, conform unui comunicat al guvernului, care nu menţionează activitatea Al Jazeera din Gaza.

- Advertisement -

Guvernul israelian a acuzat Al Jazeera, care are o largă răspândire în lumea arabă, că relatează în mod tendenţios despre războiul în curs de desfăşurare împotriva militanţilor Hamas din Fâşia Gaza.

Finanţată de guvernul din Qatar, reţeaua a criticat operaţiunea militară israeliană din Gaza, de unde a transmis non-stop pe tot parcursul războiului. Al Jazeera a relatat pe larg despre situaţia catastrofală din teritoriile palestiniene şi a prezentat imagini ale morţii şi distrugerii care sunt rareori văzute pe posturile de televiziune israeliene. De asemenea, canalul prezintă în mod regulat videoclipuri cu atacuri asupra soldaţilor israelieni de către braţul militar al Hamas, Brigăzile Qassam. Totodată, Al Jazeera a acuzat armata israeliană că a ţintit în mod deliberat jurnalişti în mai multe rânduri, relatează DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img