spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăEconomieComertIsărescu: S-a încheiat perioada de globalizare pe care au practicat-o în ultimii...

Isărescu: S-a încheiat perioada de globalizare pe care au practicat-o în ultimii 20-25 de ani SUA şi Marea Britanie

-

Alegerile din Statele Unite ale Americii au avut un oarecare impact asupra pieţelor financiare, dar nu vor influenţa politicile monetare nici peste ocean, nici în România, a declarat joi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

- Reclama -

„Nu este cazul să ne aşteptăm nici la o întărire a măsurilor de politică monetară, nici la întârzieri ale majorărilor de dobânzi. Nici la nivel federal, peste Ocean, dar nici aici, la Bucureşti”, a spus Mugur Isărescu după conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.

„Noi suntem într-o ţară de mare complexitate, dominată de mari incertitudini. Când avem multe titluri de stat deţinute de nerezidenţi, te poţi aştepta la orice. Cât despre alegerile din SUA, acolo este vorba mai mut de un mesaj de încheiere a unei forme de globalizare pe care au practicat-o în ultimii 20-25 de ani SUA şi Marea Britanie”, a spus Isărescu.

Referindu-se la evoluţiile din economia românească, şeful BNR a spus că ar trebui să fim mai atenţi la problemele noastre interne, respectiv la un „dozaj fin” al măsurilor stimulatorii. „Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu având în vedere aceste propuneri. Ceea ce s-a decis deja sunt decizii politice, nu ne pronunţăm noi, ca economişti. Întrebaţi istoria mai bine, pentru că România a mai trecut prin astfel de măsuri”, a spus Isărescu, referindu-se la măsurile sociale şi fiscale adoptate în acest an.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img