spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăEconomieAgriculturaIsărescu dezvăluiri despre carnea de porc România a importat anul trecut cantităţi...

Isărescu dezvăluiri despre carnea de porc România a importat anul trecut cantităţi mari de carne de porc. Nici nu vă vine să credeţi cât de mult a importat

-

România a importat anul trecut cantităţi mari de carne de porc şi importă din Polonia şi Ungaria, dar noua preocupare legată de pesta porcină porcină africană nu a fost introdusă încă în calculele privind inflaţia, susţine guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Din datele noastre, pentru că avem oameni care se plimbă prin pieţe, nu ştiu dacă ştiţi, i-aţi întâlnit, se duc prin pieţe şi mai se uită la preţuri, deocamdată preţurile la produsele alimentare sunt chiar pe bune. Dumneavoastră vă referiţi la noua preocupare cu pesta porcină (africană – n.r.) Să vedem. Nu am introdus-o încă în calculele noastre să vedem care va fi impactul. Oricum, România a importat anul trecut cantităţi mari de carne de porc. Nici nu vă vine să credeţi cât de mult a importat. Asta este o realitate. Şi importă din Polonia, din Ungaria”, a spus Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.

- Advertisement -

Carnea de porc se menţine de ani buni în topul produselor agroalimentare importate, numai anul trecut România cheltuind peste 475 de milioane de euro pe acest segment, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În primele patru din acest an, România a importat carne şi preparate din carne în valoare de 268,4 milioane de euro, în creştere cu aproape 210,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img