spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieAgriculturaIsărescu: Americanii fac politică externă în funcţie de zonele unde se găsesc...

Isărescu: Americanii fac politică externă în funcţie de zonele unde se găsesc petrol şi gaze

-

Americanii fac politică externă în funcţie de zonele unde se găsesc petrol şi gaze, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Acest lucru i-ar fi fost spus în 1990 fostului preşedinte al României Ion Iliescu de către consilierul american Brzezinski , într-o întâlnire la care era prezent și guvernatorul, a relatat, vineri, Mugur Isărescu, în deschiderea dezbaterii „Impactul economic al industriei de petrol şi gaze din România pe parcursul a 100 de ani: 1918-2018”. 

„Evoluţia acestui sector este strâns legată de cea a României moderne. Această industrie a jucat un rol extrem de important în modernizarea României. Resursele care au contribuit la modernizarea României au fost petrolul, grânele şi cheresteaua”, a spus Isărescu.

- Advertisement -

El a arătat că lumea nu cunoaşte suficient istoria sectorului petrolier al României şi faptul că pe teritoriul ţării noastre s-a extras prima producţie de ţiţei înregistrată în statisticile mondiale. 

Guvernatorul BNR a susţinut că, în unele cărţi de istorie de referinţă, nu se face nicio menţiune cu privire la România în ceea ce priveşte Primul Război Mondial. În schimb, când vorbim de cel de-Al Doilea Război Mondial, România se face remarcată prin raidul aerian al americanilor care au bombardat câmpurile petrolifere şi rafinăriile din Ploieşti, pentru a distruge resursa de carburanţi a soldaţilor nemţi. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img