spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăcoronavirusIrlanda mai rămâne 2 luni în lockdown

Irlanda mai rămâne 2 luni în lockdown

-

La aproape două luni de la instituirea unui al treilea lockdown legat de coronavirus în Irlanda, prim-ministrul Micheal Martin a declarat că „are în vedere continuarea restricţiilor severe” până la sfârşitul lui aprilie, în ciuda numărului de cazuri care au scăzut deja după un vârf atins în ianuarie, relatează DPA.

Martin a transmis avertismentul într-un interviu joi seară pentru ziarul Irish Mirror, în care a spus că extinderea lockdown-ului „ar merita”.

- Advertisement -

Mary Lou McDonald, lider al Sinn Fein, principalul partid de opoziţie în Irlanda, a criticat comentariile lui Martin, calificându-le drept „obraznice”. Peadar Toibin, şeful Aontu, un mic partid de opoziţie, a spus că prelungirea propusă de guvern echivalează cu un „eşec al politicii”.

Lockdown-ul din Irlanda interzice oamenilor să călătorească la mai mult de 5 kilometri de casele lor, cu excepţia deplasărilor „esenţiale”. Multe companii au fost forţate să se închidă, şomajul atingând un record de aproape 27% în ianuarie.

- Advertisement -

Este probabil ca restaurantele şi saloanele de coafură să fie ţinute închise mult timp după orice relaxare a restricţiilor la sfârşitul lunii aprilie, a avertizat Martin, susţinând că Irlanda este vulnerabilă la „varianta britanică” a coronavirusului, despre care a amintit că este „foarte transmisibilă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img