spot_img
18.1 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăcoronavirusIrlanda mai rămâne 2 luni în lockdown

Irlanda mai rămâne 2 luni în lockdown

-

La aproape două luni de la instituirea unui al treilea lockdown legat de coronavirus în Irlanda, prim-ministrul Micheal Martin a declarat că „are în vedere continuarea restricţiilor severe” până la sfârşitul lui aprilie, în ciuda numărului de cazuri care au scăzut deja după un vârf atins în ianuarie, relatează DPA.

- Reclama -

Martin a transmis avertismentul într-un interviu joi seară pentru ziarul Irish Mirror, în care a spus că extinderea lockdown-ului „ar merita”.

Mary Lou McDonald, lider al Sinn Fein, principalul partid de opoziţie în Irlanda, a criticat comentariile lui Martin, calificându-le drept „obraznice”. Peadar Toibin, şeful Aontu, un mic partid de opoziţie, a spus că prelungirea propusă de guvern echivalează cu un „eşec al politicii”.

Lockdown-ul din Irlanda interzice oamenilor să călătorească la mai mult de 5 kilometri de casele lor, cu excepţia deplasărilor „esenţiale”. Multe companii au fost forţate să se închidă, şomajul atingând un record de aproape 27% în ianuarie.

Este probabil ca restaurantele şi saloanele de coafură să fie ţinute închise mult timp după orice relaxare a restricţiilor la sfârşitul lunii aprilie, a avertizat Martin, susţinând că Irlanda este vulnerabilă la „varianta britanică” a coronavirusului, despre care a amintit că este „foarte transmisibilă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img