spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeIrigațiile scoase din PNRR și ministrul incompetent

Irigațiile scoase din PNRR și ministrul incompetent

-

Proiectul privind strategia pentru irigații în România nu va fi finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că motivul respingerii planului a fost că nu era suficient de verde deși, în opinia sa, soluția era foarte bună. Fermierii sunt revoltați și spun că ministrul este incompetent și că nu a prezentat corespunzător planul, deși știa gravele probleme din agricultură provocate de secetă.

- Reclama -

Întrebat pe cine consideră responsabil de acest eşec de a nu fi acceptată finanţarea strategiei de gestionare a apei prin PNRR, Oros a răspuns: „În primul rând nu este un eşec aşa cum a fost alcătuit programul. Îmi este greu să găsesc un vinovat. Dacă cei de Comisie nu au dorit să finanţeze partea de irigaţii, ci doar partea de desecare-drenaj, repet, cu siguranţă vom găsi resurse să facem ceea ce ne-am propus”.

Reprezentanți ai fermierilor din Constanța și Mehedinți și-au exprimat revolta la Digi24 față de această situație și au spus că se simt păcăliți, deoarece li s-a promis constant că sistemul de irigații va fi refăcut prin PNRR.

Ei spun că au avut mari speranțe și că regretă că PNRR nu a fost pus în dezbatere, pentru că puteau și ei propune soluții.

Potrivit fermierilor, irigațiile puteau fi finanțate dacă se corelau corect cu energia regenerabilă.

Ei susțin că proiectul prezentat a fost „prost fundamentat” și că asta arată „incompetența ministerului și, implicit, a ministrului.”

„Vedem ce se întâmplă de 30 ani, doar vorbe goale. E ministru de doi ani de zile, știa ce înseamnă irigațiile pentru România, mai ales că în 2020 sud-estul României fost aproape 100% afectat. Era imperios necesar să mergem foarte bine pregătiți. De aceea nu vin bani, nu au fost pregătiți”, susțin ei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...