spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeIranul vrea să fie hub petrolier pentru Rusia

Iranul vrea să fie hub petrolier pentru Rusia

-

Iranul ar putea deveni un hub pentru furnizarea de produse petroliere și gaze rusești către alte țări, a declarat acest lucru luni Alireza Varnaseri, membru al Comisiei Majlis (parlamentului) pentru energie, într-un interviu acordat agenției de presă iraniene Shana.

- Reclama -

„Fiind unul dintre cei mai mari exportatori de petrol și gaze din lume, această țară [Rusia] este un partener strategic al Iranului în diferite sectoare energetice. Cooperarea dintre Iran și Rusia ajută la dezvoltarea zăcămintelor iraniene de petrol și gaze <… > Iranul poate fi un centru de tranzit pentru produse petroliere și gaze rusești către alte țări”, a spus el.

Pe 13 octombrie, ministrul adjunct al petrolului iranian Ahmad Asadzadeh a declarat în marginea forumului Săptămânii Energiei din Rusia că Gazprom are o oportunitate promițătoare de a-și transporta gazul prin Iran către țările vecine, inclusiv Pakistan. Asadzadeh a mai menționat că teritoriul Iranului poate fi folosit pentru tranzitul gazelor către țările din Golful Persic.

Rusia și Iranul au semnat acorduri în industria petrolului și gazelor în valoare de peste 40 de miliarde de dolari.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img