spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeIranul și-a retras consilierii militari de rang înalt din Siria

Iranul și-a retras consilierii militari de rang înalt din Siria

-

Iranul a decis să reducă numărul de consilieri militari ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) în Siria din cauza temerilor privind un potențial răspuns israelian la recentul atac iranian cu rachete și drone asupra Israelului, a raportat Wall Street Journal, citând surse.

Potrivit surselor ziarului din serviciile de informații siriene, IRGC a retras din Siria doar consilieri militari superiori, ofițerii de nivel mediu rămânând în țară, dar schimbându-și locația. Ziarul a subliniat că soldații iranieni se mișcă noaptea, când sunt cele mai probabile lovituri israeliene. Ziarul a mai spus că mișcarea șiită libaneză Hezbollah, aliatul regional al Iranului, își reduce și numărul ofițerilor din Siria.

- Advertisement -

Potrivit Wall Street Journal, un atac asupra facilităților iraniene din Siria ar permite Israelului să lanseze o „lovitură de răzbunare”, evitând în același timp un război la scară largă în regiune. Oficialii arabi au spus ziarului că lovitura Ierusalimului ar putea fi limitată și că Israelul va avertiza probabil aliații săi arabi regionali înainte de a riposta împotriva Iranului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img