spot_img
23.3 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăExterneIranul lovește Rusia: Moscova nu va mai putea folosi baza Nojeh pentru...

Iranul lovește Rusia: Moscova nu va mai putea folosi baza Nojeh pentru atacuri în Siria

-


Iranul anunță că folosirea bazelor sale aeriene de către aviația rusă a fost oprită, la o săptămână după ce Moscova a spus că bombardierele sale au decolat din Iran pentru a lovi ținte în Siria, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

„Rusia nu are vreo bază în Iran și nu are forțe staționate aici. Și-a efectuat numai operațiunea, care pe moment este încheiată”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de externe, Bahram Qasemi, citat de agenția Tasnim. Atât Teheranul, cât și Moscova îl sprijină pe liderul sirian Bashar al-Assad în războiul civil din Siria. Bombardiere strategice rusești Tu-22M3 și bombardiere Su-34 au folosit baza Nojeh din apropierea orașului Hamedan săptămâna trecută. Dar un grup de deputați au înaintat o notă de protest, în care se spune că prezența militară străină violează Constituția țării.

CITIȚI ȘI:Ministrul iranian al apărării: Rusia se laudă, vrea să arate că sunt o supraputere

Tot luni, ministrul iranian al Apărării, Hossein Dehghan, a criticat Rusia pentru felul cum a prezentat folosirea bazei, spunând că rușii s-au „lăudat” și au căutat „să arate că sunt o supraputere”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...