spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizeIranienii și sirienii au demonstrat la București pentru Alep

Iranienii și sirienii au demonstrat la București pentru Alep

-

Simbata, 17 decembrie 2016, a avut loc in Bucuresti o noua actiune a sirienilor si iranienilor, simpatizanti ai Consiliului National al Rezistentei Iraniene, din Romania, care si-au manifestat ingrijorarea si nemultumirea  fata de razboiul din Siria si situatia extrem de grava a  locuitorilor orasului sirian Alep.

- Reclama -

Regimurile dictatoriale din Iran si Rusia sint cele doua puteri care au determinat si sustinut razboiul din Siria in favoarea regimului Bashar al- Assad, cu consecinta pierderii a 500.000 de vieti omenesti si zeci de milioane de refugiati, in cautarea unui loc care sa le asigure viata. Acest flagel a cauzat si distrugerea  economiei si infrastructurii siriene, fapte ce au condus la saracirea populatiei.

Prin evenimentul de simbata s-a incercat atragerea atentiei publice si a ONU, UE si SUA asupra situatiei respectarii drepturilor omului in Siria si Iran, participantii militind pentru pace si libertate in zona, pentru indepartarea regimului Assad si regimului fundamentalist religios al mulahilor din Iran, precum si instaurarea unei republici democratice atit in Siria, cit si in Iran.

Si in alte orase din lume s-au desfasurat manifestatii in acelasi scop, pentru oprirea masacrului sirienilor si protectia celor care au ramas in viata, oglindite in pozele alaturate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...