spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeIran: Instalațiile nucleare israeliene vor fi atacate

Iran: Instalațiile nucleare israeliene vor fi atacate

-

Iranul este gata să răspundă într-o manieră oglindă la un posibil atac israelian asupra instalaţiilor nucleare, a declarat comandantul unităţilor Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice pentru asigurarea securităţii instalaţiilor nucleare iraniene, Ahmad Haktalab, citat de agenţia Tasnim.

„Dacă Israelul dorește să ia măsuri împotriva instalațiilor noastre nucleare, cu siguranță se va confrunta cu răspunsul nostru – Israelul și instalațiile sale nucleare vor fi atacate. Instalațiile nucleare ale Israelului au fost identificate, informațiile necesare despre toate țintele ne sunt la dispoziție, iar pentru a răspunde eventualelor lor acțiuni agresive, mâinile noastre sunt deja pe trăgaciul lansării de rachete puternice pentru a distruge țintele identificate”, a spus un înalt oficial militar.

- Advertisement -

Haktalab a avertizat că, după atacul israelian, Teheranul își poate reconsidera doctrina nucleară.

În ultimii ani, conducerea iraniană a declarat că nu intenționează să creeze arme nucleare, iar dezvoltarea energiei atomice este exclusiv pașnică.Iranul a lovit Israelul în noaptea de 14 aprilie ca răspuns la distrugerea consulatului său din Siria la începutul lunii. Atacul, potrivit diverselor surse, a implicat câteva sute de drone și rachete, inclusiv hipersonicul Fattah și Fattah-2. Potrivit armatei israeliene, Iranul a lansat aproximativ 170 de drone, peste 30 de rachete de croazieră și peste 120 de rachete balistice. Tel Aviv spune că doar „câteva rachete” au ajuns în țară și au cauzat „daune minore”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img