spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneIrak mută spre Rusia

Irak mută spre Rusia

-

Potrivit unei declaraţii de luni a vicepreşedintelui irakian Nouri al-Maliki, Irakul este deschis pentru o cooperare mai strânsă cu Rusia în contextul eforturilor antiteroriste recente din regiune, încununate de succes, informează agenţia de ştiri TASS.

- Reclama -

„Dorim o mai mare deschidere şi o prietenie mai strânsă cu Rusia”, a declarat Maliki, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, organizate la Moscova.

„Vom avea discuţii şi cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin. Acesta este un semnal al angajamentului nostru ferm cu privire la consolidarea relaţiilor bilaterale”, a declarat acesta, adăugând că Irakul crede în rolul Rusiei în soluţionarea unui număr mare de probleme internaţionale.

„Irakul doreşte să consolideze cooperarea strategică în domenii cum ar fi generarea de energie electrică, sectorul petrolier, cooperarea în domeniul cercetării, pregătirea universitară, economia şi comerţul, precum şi în sectoarele politice şi militare”,a mai spus Maliki.

Vicepreşedintele irakian, Nuri al-Maliki se află în prezent, într-o vizită de lucru în Rusia. La începutul acestei zile, el s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Ulterior acesta va avea o întrevedere şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...