Ion Țiriac, atac la #Rezist: Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr

0
117

„Mă întreabă oamenii, că dacă sunt român toţi mă întreabă şi eu stau mai mult pe afară. Mă întreabă oamenii: Măi, ce-i cu voi românii? Voi sunteţi sănătoşi la cap? Avem alegeri, avem o coaliţie la mai bine de 51%. Din ce am înţeles, preşedintele României nu a aprobat primul guvern. Nu ştiu dacă are el obligaţia să ne spună de ce nu l-a aprobat. Însă pe al doilea l-a aprobat, care după 10 zile iese cu câteva mii de oameni într-o piaţă acolo care vor să dea jos Guvernul care a stat 10 zile. Acum vă întreb eu: De ce? Bineînţeles că Guvernul nu face ce doreşte, că după trece pe la Parlament să-i aprobe ceea ce doreşte şi are mai multe manete de control.”, a declarat duminică seară la Realitatea TV omul de afaceri Ion Țiriac.

Afaceristul a luat în calcul şi ipoteza potrivit căreia toţi protestatarii din Piaţa Victoriei „ar fi împinşi de la spate de cineva” pentru a manifesta împotriva Guvernului.

„Oamenii au dreptul să se manifeste şi este o treabă foarte democratică. Toţi aceia care vin acolo cu pancarde tipărite bine. Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face. Că de fiecare dată tot sperăm. Primul lucru pe care toată lumea şi-l doreşte sunt banii în visteria statului.”, a mai precizat afaceristul român.

Ion Ţiriac a mai precizat, la emisiunea Jocuri de Putere, că protestele din România i-au pus beţe în roate în domeniul afacerilor şi este întrebat constant la întâlnirile de afaceri despre această criză din România.

„Mie nu-mi plac coincidenţele. Eu vreau să fac o universitate şi sper să o fac până la urmă. Am mers la New York University şi am vorbit cu ei despre asta. Şi din discuţie în discuţie mă întreabă: Domnule, ce se întâmplă în România? Şi eu le spun, păi au votat ăştia pentru un partid şi ceilalţi nu sunt de acord. Şi vin ăştia după câteva zile şi-mi spun să lăsăm discuţiile deocamdată aşa vreo câteva luni şi vedem după. Să fie asta coincidenţă sau nu?”, a transmis Ţiriac.