spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeION CUPĂ, Vicepreședinte Național PMP, candidat PMP Mehedinți la Camera Deputaților: ”Piețele...

ION CUPĂ, Vicepreședinte Național PMP, candidat PMP Mehedinți la Camera Deputaților: ”Piețele trebuie redeschise. Pot fi create condiții de siguranță similare celor din supermarketuri”

-

Am fost mereu împotriva dublului standard. Și în privința subvențiilor acordate pentru fermierii români în raport cu cei din Vest. Și în privința calității produselor comercializate pe piața din estul Europei în raport cu piața vest europeană. Și în modul de alocare a banilor europeni.

- Reclama -

            Piețele trebuie tratate la fel ca supermarketurile

- Advertisement -

Dublul standard trebuie evitat și în privința abordării piețelor vs supermarketuri din perspectiva urgențelor de siguranță sanitară. Dacă supermarketurile sunt deschise și piețele acoperite trebuie să fie deschise. Marile lanţuri de supermarketuri nu trebuie favorizate în detrimentul micilor producători agricoli din România. Micii producători agricoli nu sunt cerșetori care cer milă publică etalându-și produsele pe trotuar.Munca lor trebuie tratată cu Respect.

Noi PMP, ne disociem total de contestarea la CCR a legii privind redeschiderea piețelor.Este o eroare care trebuie rapid îndreptată.

- Advertisement -

        5 motive de necontestat pentru ca Guvernul să deschidă piețele

Primul, evitarea discriminării micilor producatori în raport cu marile corporații din zona de retail.

Al doilea, protejarea mărfurilor și a celor care își vând marfa în condițiile temperaturilor sub zero grade și a creșterii precipitațiilor.

Al treilea, limitarea riscului de infectare cu Sars Cov 2  care este mult mai mare în frig, în plin sezon al virozelor.

Al patrulea, protejarea cumpărătorilor români care sunt nevoiți fie să renunțe la cumpărarea de produse curate românești din piețe, fie să le achiziționeze în condiții total nepotrivite, riscante pentru propria lor sănătate.

Al cincilea, încurajarea producătorilor să-și continue munca, investițiile pentru producții viitoare.

PMP cere guvernului, dincolo de legea promovată la Parlament și contestată acum la CCR, s dispună redeschiderea piețelor acoperite.Închiderea lor aduce mai multe prejudicii decât beneficii!

PMP va încuraja în continuare românii, așa cum a făcut-o întotdeauna, să cumpere produse românești curate și de bună calitate.

Vom cere viitorului guvern să investească mai mult în dezvoltarea economiei agricole. Apă gratuită pentru fermieri, centre de colectare produse lactate, legume, fructe (inclusiv fructe de pădure) zarzavaturi, extinderea ajutorului de minimis și la alte culturi, granturi și fiscalitate scăzută pentru agricultura ecologică sunt câteva măsuri de urgență pe care PMP le va impune pe agenda viitorului guvern.

MATERIAL DE PROMOVARE ELECTORALĂ COMANDAT DE PMP MEHEDINȚI ȘI EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS SRL. COD AEP 11200012

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img