spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeION CRISTOIU DESPRE RAZBOIUL INTRE SERVICIILE SECRETE: Sebastian Ghita a folosit reteaua...

ION CRISTOIU DESPRE RAZBOIUL INTRE SERVICIILE SECRETE: Sebastian Ghita a folosit reteaua SRI din Republica Moldova sa stranga voturi pentru Ponta/ Ipoteza Inpolitics: România se devoalează tot mai mult drept un teren de bătălie mascată – dar dură – între SUA și Germania

-

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvaluit joi seara la B1 TV ca Sebastian Ghita ar fi folosit reteaua SRI din Republica Moldova pentru a strange voturi pentru Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2014. Reteaua SRI, nu SIE,  a accentuat Cristoiu.

- Reclama -

Analistul a facut aceste dezvaluiri in contextul declaratiei noului sef al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, in momentul juramantului in Parlament, citata si de FLUX 24.

CITITI SI:DECLARATIE EXPLOZIVA/ Fraza cheie a lui MRU din discursul din Parlament de investire ca sef al SIE: Serviciile speciale nu dau socoteala nimanui

Jurnalistul Ion Cristoiu a spus ca in acest moment asistam la un razboi intre serviciile secrete. El  a precizat ca oameni de afaceri folositi de serviciile secrete au ajuns in inchisoare si altii au probleme judiciare, dandu-l drept exemplu pe Ovidiu Tender, dar si pe altii.

In acest sens Cristoiu l-a indicat pe Sebastian Ghita despre care a spus ca a fost un om de afaceri al SRI.

Cristoiu a spus ca si George Scutaru, fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, a fost tot victima acestui razboi.

O alta ipoteza legata de declaratia noului sef al SIE a fost expusa de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob de la inpolitics.ro:

România se devoalează tot mai mult drept un teren de bătălie mascată – dar dură – între SUA și UE, dar în primul rînd Germania. O bătălie în care SUA au pierdut un tempo, în special prin alegerea lui Iohannis, dar în care dă semne că vrea să recupereze rapid terenul pierdut.

Reaminteam zilele trecute o dezvăluire venită clar din interiorul SRI, de acum cîțiva ani, conform căreia MRU a fost plantat la șefia guvernului de către americani, în speță cîteva puternice companii de peste ocean cu influență politică uriașă, precum Chevron ori Martin Lockheed. La numirea lui, un rol important l-a avut tandemul Gabriel Oprea-Mircea Dogaru, care a organizat și executat mișcările de stradă care au dus la debarcarea lui Boc, conform acelorași surse invocate mai sus. Pentru MRU, guvernul trebuia să fie o trambulină solidă spre prezidențiale; cine a vrut altfel. (…)

După înscăunarea lui Iohannis, Eduard Hellvig, tot un germanofil, a fost numit la șefia SRI, iar fostul director, filo-americanul George Maior, a fost expediat ambasador la Washington, mesajul fiind, probabil, de genul ”luați-vă omul înapoi”. În schimb SIE, un serviciu 100% pro-american, a rămas fiul ploii aproape un an. A fost nevoie de o vizită fulger la București a șefului MI6, serviciul britanic de intelligence aflat, tradițional, în siajul CIA, pentru ca situația să fie deblocată, prin numirea promptă a lui MRU. E de la sine înțeles că ținerea SIE fără conducere convenea de minune serviciului rival, SRI, și se contura, probabil, chiar varianta absorbirii acestuia. S-a dovedit acum că Iohannis putea oricînd să-l numească pe MRU la SIE – disponibilitatea lui Oprea ar fi fost aceeași – ceea ce înseamnă că a tras de timp din alte motive.

Imediat după validarea în parlament, MRU rostește o frază explozivă în discursul de mulțumire: ”doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care, deşi autonome, par să nu dea socoteală nimănui”.

Vă lăsăm să ghiciți dvs. care e, de fapt, serviciul secret care, de la o vreme, pare să fi preluat frîiele statului și nu mai dă socoteală nimănui.

Hegemonia SRI se apropie de sfîrșit și se anunță o reactivare spectaculoasă a SIE, serviciul despre care Emil Constantinescu spunea la un moment dat că e marele cîștigător al perioadei post-decembriste.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...