Ion Cristoiu: Am trăit s-o aud și pe asta: Victor Ponta spune c-a demisionat din fruntea PSD ca să și poată crește copii!

0
619

Din cîte-mi spune mie Istoria, un politician adevărat nu se declară obosit nici la 100 de ani, d-apoi la 43 de ani.Un politician adevărat nu renunță la Putere pe motiv că vrea să se ocupe de copii, pe care i-a neglijat pînă acum.Eu nu cred o iotă din explicațiile lui Victor Ponta, afirma jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul sau.

Mai scrie Cristoiu:

Lovitura de palat de la CExN ar fi fost imposibilă dacă Victor Ponta n-ar fi demisionat din fruntea PSD după ce doar se autosuspendase.
Cum explică el renunțarea la funcția vieții sale, pentru că șefia unui partid e mai importantă decît șefia Guvernului?
Joi, 23 iulie 2015, Victor Ponta a intervenit telefonic la România Tv pentru a-și explica gestul de a demisiona:
„Nu mai aveam realmente, nu mai aveam nici timpul, şi aici vorbesc de faptul că totuşi îmi cresc copiii şi nu-i mai recunosc când îi văd din nou pe acasă, şi de dorinţa, şi de – este o uzură după trei ani şi jumătate de guvernare este o uzură foarte mare – de a merge zi de zi în organizaţiile judeţene, de a mă întâlni cu toţi colegii mei, de a-i pregăti şi a-i motiva pe ei pentru alegerile locale în primul rând şi după aceea…Vreţi să vă zic un lucru pe care, toţi sunteţi totuşi oameni cu experienăţ în politică, numai când mă gândeam că trebuie să fac iarăşi listele de candidaţi, cred că aţi trecut unii dintre dumneavoastră prin acele momente, sunt momente grele, de negocieri, de supărări, nu toată lumea încape pe listă, Liviu are încă energie. Eu l-am întrebat dacă se simte în stare şi mi-a zis ‘da, mă simt în stare să fac aceste lucruri’, care sunt esenţiale pentru bucătăria politicii. Nu sunt foarte spectaculoase, dar sunt importante. Şi atunci – sigur că şi ştie să le facă foarte bine, că le-a făcut de multe ori în locul meu în aceşti cinci ani şi jumătate. Deci din punctul acesta de vedere este bine.”

Vă vine să credeți?
Un politician de doar 43 de ani, ajuns șef de partid și premier după o carieră ambițioasă, pe care-l așteaptă poate președinția României, ne spune c-a renunțat la funcția de șef de partid, ceea ce înseamnă practic un pas făcut și în direcția plecării din funcția de premier, pentru că e obosit de moarte, pentru că trebuie să se ocupe și de creșterea copiilor, pentru că se gîndea cu groază cum o să provoace supărări la alcătuirea listelor pentru parlamentare.

Cu 42 de ani mai în vîrstă, altfel spus, de două ori mai bătrîn decît Victor Ponta, Ion Iliescu susține:
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD.”