spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăCulturăIon Caramitru, atac la ministrul tehnocrat al Culturii şi despre scandalul doctoratelor...

Ion Caramitru, atac la ministrul tehnocrat al Culturii şi despre scandalul doctoratelor în artă

-

Managerul Teatrului Național din București (TNB), Ion Caramitru, vorbește într-un interviu acordat AGERPRES despre ceea ce și-a propus în noul mandat, dar și despre problemele existente în teatrul românesc. Caramitru consideră că un ministru sprijinit politic poate face mai multe pentru cultură decât unul tehnocrat: „Și exemplul ministrului Alexandrescu este notoriu. El doar de declarații fără acoperire a avut parte”.

Managerul TNB afirmă că sistemul doctoratelor în artă „este una dintre cele mai mari prostii care s-au făcut în țara asta”.

- Advertisement -

„Este ca și cum i-ai cere lui Usain Bolt să aibă și un doctorat în suta de metri. (…) Dacă tot umblăm acum la doctoratele astea plagiate, dacă s-ar scutura doctoratele din domeniul nostru, am avea mari surprize”, spune el.

Totodată, actorul și regizorul Ion Caramitru atrage atenția asupra sistemului de salarizare din teatru, în care contează vechimea în detrimentul performanței, și asupra problemei tinerilor actori, al căror talent „nu poate fi apreciat pentru că nu pot fi trecuți prin filtrele unor concursuri, unor audiții”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img