spot_img
24.3 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAnalizeIohannis și Constituția

Iohannis și Constituția

-

„În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid”. Asta scrie negru pe alb în Constituția României.

Ce face însă Klaus Iohannis? Se comportă ca șeful PNL nu ca șeful statului. Mai exact, președintele a decis să participe la toate mitingurile electorale ale liberalilor. Ba chiar este prezent și la Biroul Executiv al PNL.

Așa cum era de așteptat, Ludovic Orban, șeful de jure al PNL, a ieșit la televizor și a îmbrăcat toate aceste prezențe ale lui Iohannis la adunările liberalilor sub motivul că șeful statului își poate astfel promova referendumul.

“Noi ne dorim să fie prezent şi să oferim ocazia să susţină referendumul pe care l-a declanşat şi să transmită mesaje către toţi cetăţenii români privitor la necesitatea implicării în acest referendum şi necesitatea votului în favoarea acestui referendum.”, a spus preşedintele PNL.

Declarația lui Orban ar avea însă nevoie de niște corecturi. Prima, referendumul a fost inventat de președinte doar pentru a se putea implica în campania electorală a liberalilor. A doua, Iohannis oferă ocazia PNL-ului să transmită mesaje electorale prin el.

În schimb, Iohannis își face campania pentru al doilea mandat la Cotroceni și nicidecum pentru un referendumul fără sens.

Cât despre efectele participării președintelui la mitingurile și întâlnirile liberalilor, aceesta au efecte majore asupra societății românești. Românii simt că nu mai au un președinte echilibrat și, mai grav, Iohannis reușete să împartă societatea în două tabere: oamenii lui și ceilalți.

Pe ceilalți cine îi reprezintă?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img