spot_img
19.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăhighlightIohannis il lauda pe Ponta in presa straina

Iohannis il lauda pe Ponta in presa straina

-

România a reușit în ultimii ani să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini, dar mai are de rezolvat câteva deficiențe ‘economice și instituționale’, cum ar fi dificultățile în plata taxelor, evaziunea fiscală și corupția, aceasta putând submina dezvoltarea economică, a declarat președintele Klaus Iohhanis, într-un interviu pentru agenția media The European Times.

- Reclama -

Presedintele l-a laudat astfel pe premierul Victor Ponta si cabinetul acestuia chiar daca nu i-a rostit numele.

„România a reușit în ultimii ani să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini. Avem argumente dintre cele mai puternice să spunem că România trece printr-o perioadă bună din punct de vedere economic”, a afirmat șeful statului, care a invocat ca argumente creșterea economică de peste 4% din primul trimestru din 2015, precum și ‘previziunile economice extrem de promițătoare pentru anii următori’.

„Investițiile străine în România au început să crească în prima parte a acestui an. Prin urmare, vedem că mediul de afaceri din România începe să întrunească așteptările investitorilor străini cu tot mai mult succes”, a declarat Iohannis în interviul apărut miercuri pe site-ul The European Times.

El a subliniat de asemenea că România oferă și alte beneficii pentru investitori, „în afara stabilității macroeconomice și a nivelului relativ scăzut de impozitare”. „Avem o forță de muncă extrem de pregătită și un potențial remarcabil în privința resurselor naturale. Fiind o economie în dezvoltare, numeroase sectoare economice locale le oferă investitorilor oportunități de afaceri: de la energie la infrastructură și de la agricultură la turism. Există peste tot oportunități de investiții și de afaceri”, a precizat președintele Iohannis, care a oferit ca exemplu domeniul energetic, care „poate și trebuie să devină un vector constant al competitivității noastre economice”. „Prin investiții consistente și într-un mediu competitiv, România are potențialul de a deveni un important jucător regional”, a adăugat el.

Iohannis a afirmat totodată că exporturile României au crescut în ultimii ani, „în special pe piața din Uniunea Europeană, spre care se îndreaptă aproape trei sferturi dintre exporturile românești”. „Acest lucru reprezintă un indice de apreciere în privința produselor românești pe piața europeană”, a spus șeful statului.

Președintele a atras în același timp atenția că România mai are încă de rezolvat câteva deficiențe ‘economice și instituționale’. „Mă refer la existența dificultăților în plata taxelor, la evaziunea fiscală, precum și la corupție, care, dacă nu este combătută, poate — în mod subtil, dar eficient — să submineze dezvoltarea economică”, a declarat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...