Iohannis dă ordine Justiției

0

Președintele nu se dezminte. Strigă că vrea o justiție corectă, dar le dă ordine mascate judecătorilor prin intermediul mass media. Ceea ce își dorește președintele este răsturnarea Guvernului iar cea mai simplă metodă este atacul la Dragnea.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este intampinat de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu ocazia participarii la prezentarea Raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe anul 2014, in Bucuresti, marti, 24 februarie 2015. CODRIN PRISECARU / MEDIAFAX FOTO

Acesta a transmis ieri – Sunt convins că rezultatele de la alegerile europarlamentare și de la referendum vor genera schimbări în spațiul politic”.

Klaus Iohannis se antepronunță în dosarul lui Liviu Dragnea. El s-a arătat sigur că liderul PSD și președintele Camerei Deputaților va fi condamnat. Încă o dată, Iohannis își depășește prerogativele prezidențiale și încalcă Constituția punând presiune pe judecătorii ÎCCJ.

 Întrebat ce crede că va anunța Liviu Dragnea, duminică seară, legat de candidatura la prezidențiale, Iohannis a răspuns: „Nu cred că se va anunța mare brânză, decât că au pierdut alegerile”.

 Întrebat despre posibilitarea ca liderul PSD să candideze la alegerile prezidențiale, Iohannis a răspuns: „Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”.

Klaus Iohannis arată încă o dată că nu poate repspecta prerogativele funcției, atacând partidele politice și punând presiune pe justiție. Pentru că asta face, dacă nu cumva Iohannis știe că judecătorii l-au condamnat deja pe Dragnea, variantă chiar mai gravă.

Acesta este Klaus Iohannis, președintele penal al României, omul care și-a dat ilegal, lui și soției lui, o casă, conform unei decizii definitive și irevocabile a instanței. Cum poate să se exprime astfel un individ care este vizat în patru dosare aflate în lucru la Parchetul General, așa cum a confirmat chiar instituția în fruntea căreia îl ținea pe torționarul Augustin Lazăr.

În total, Klaus Iohannis a ar fi avut, potrivit răspunsului oferit de Parchetul General, 11 dosare, dintre care două sunt în lucru şi s-a dispus urmărirea penală in rem, alte două sunt în lucru fără să fie dispusă urmărirea penală in rem, trei au fost clasate după ce Klaus Iohannis a ajuns preşedinte, iar celelalte patru sunt anterioare accederii lui Iohannis în actuala funcţie.

Putem crede că Iohannis simte că va înregistra un eșec politic la vot. Acesta se teme de o înfrângere dezastruoasă atât pentru el, cât și pentru partidul care îl susține la prezidențiale. Tocmai de aceea vrea să arunce în aer rezultatul și importanța alegerilor prin arestarea adversarilor politici. Deoarece atât Iohannis, cât și restul dreptei, fac politică sub amenințarea cătușelor. În acest caz putem spune că nimic nu s-a schimbat în justiția românească de la Traian Băsescu. Jocurile politică-justiție funcționează în continuare la fel de bine.