spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
Acasă#FreeIranIohannis dă de înţeles că nu va merge cu Trump în scandalul...

Iohannis dă de înţeles că nu va merge cu Trump în scandalul Iran

-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă că situaţia acordului nuclear cu Iranul va fi discutată cu guvernanţii şi cu liderii europeni, pentru un punct de vedere consolidat.

- Reclama -

„Această chestiune va fi discutată la Consiliul care va avea loc în Bulgaria în cursul săptămânii viitoare, pentru a avea o opinie mai clară a liderilor europeni, însă lucrurile nu sunt absolut deloc simple şi nu vreau acum, de la Blaj, într-o discuţie pur întâmplătoare, să lămuresc chestiunea Iranului. Vom discuta aceste chestiuni şi cu partenerii europeni, vom discuta aceste chestiuni – dacă îşi revin guvernanţii – cu guvernanţii, ar fi de dorit, pentru a avea un punct de vedere consolidat”, a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Blaj.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunţat pe 8 mai retragerea din acordul nuclear cu Iranul şi reintroducerea sancţiunilor împotriva regimului de la Teheran. Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale – SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania – cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte focoase nucleare. De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că Uniunea Europeană va avea „o reacţie unitară” la decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul şi de a reintroduce sancţiuni împotriva regimului de la Teheran. Tusk a afirmat că liderii celor 28 de state membre ale UE vor discuta subiectul la Sofia, miercuri şi joi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...