Iohannis, avertisment pentru SRI

0
160

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va urmări „cu atenţie” conduita SRI şi că se aşteaptă ca aceasta să fie „echilibrată” şi „neutră faţă de jocurile politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce a participat pentru prima dată la bilanţul SRI, că 2015 este „un moment definitoriu pentru evoluţia serviciului”, în contextul unei noi conduceri.

„Am deplină încredere că domnul director Eduard Hellvig, o persoană care cunoaşte bine atât sensibilităţile societăţii deschise cât şi rigorile cerute de calitatea României de stat mebru al UE, va contribui decisiv la acest proces„, a spus Iohannis, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu directorul SRI, transmite Mediafax.

„În viziunea mea, principiul care trebuie să definează abordarea în domeniul securităţii este cel al cooperării. Acesta presupune o bună comunicare şi o relaţionare a serviciului cu partenerii şi beneficiarii săi, cu instituţiile care veghează asupra activităţii sale şi chiar cu societatea în ansamblu său”, a mai spus preşedintele. Klaus Iohannis a precizat că va urmări „cu atenţie conduita serviciului”. „Mă aştept să fie una echilibrată, neutră faţă de jocurile politice şi în relaţie cu societatea”, a avertizat şeful statului.