spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăPoliticaIohannis anunță din America că se implică în adoptarea unei noi legislații...

Iohannis anunță din America că se implică în adoptarea unei noi legislații în domeniul securității

-

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că, în următoarele săptămâni, va avea consultări cu toate partidele cu privire la legislația în domeniul securității, punctând că este necesară și o dezbatere cu experți în domeniu.

„Dacă politicienii din țară așteaptă aceste consultări, înseamnă că au înțeles mesajul meu. Vreau să-i asigur pe toți că în următoarele săptămâni voi avea consultări cu toate partidele politice, vom aduna și experții care vin să propună câteva idei în domeniu și sper să reușim în cel mai scurt timp să începem un proces de modernizare și actualizare a întregii legislații”, a afirmat Iohannis.

- Advertisement -

El a precizat că îl bucură „ecoul” din țară cu privire la modificarea legii securității.

„Sunt foarte bucuros că, după alocuțiunea pe care am ținut-o cu ocazia bilanțului SRI, politicienii au început să se mobilizeze. M-am referit atunci la legislația în domeniul securității naționale, în special la legislația specifică, de exemplu cea referitoare la cartelele prepay, la securitatea cibernetică și așa mai departe și am subliniat acolo că este foarte important să avem o legislație modernizată, actualizată și că acest lucru trebuie să se facă prin consens politic, fiindcă altfel legislația nu ar avea stabilitatea necesară”, a spus Iohannis.

- Advertisement -

Șeful statului a amintit că la bilanțul SRI a vorbit despre modificarea legislației deoarece i s-a părut foarte important să atragă atenția asupra nevoii modernizării acesteia.

„Nu a fost un apel pentru consultări imediate, ci a fost vorba de o conștientizare a politicienilor”, a arătat el.

Șeful statului se află începând de miercuri în SUA, unde va participa la Summitul securității nucleare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img