spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasămediuIohannis a pierdut 43.000 de likeuri pe facebook în 24 de ore

Iohannis a pierdut 43.000 de likeuri pe facebook în 24 de ore

-

Preşedintele Klaus Iohannis îşi pierde susţinătorii de pe Facebook. În mai puţin de 24 de ore au dispărut 19 mii de aprecieri de pe pagina sa de socializare. E o forma de protest faţă de declaraţiile făcute ieri de preşedinte în disputa ANAF-Antena Group, când Klaus Iohannis a calificat o sentinţă judecătorească definitivă drept… banal motiv administrativ, transmite Digi 24.

UPDATE, 20.35: Conform unei aplicații prezentate de Robert Turcescu, Klaus Iohannis a pierdut  43.000 de likeuri în ultimele 24 de ore.

- Advertisement -

18:00 Preşedintele Klaus Iohannis pierde masiv din popularitate pe Facebook. De ieri până astăzi au dispărut aproape 19 mii de aprecieri de pe pagina sa.

La ora redactării acestei știri, președintele avea 1.713.308 de „like”-uri.

- Advertisement -

Este o formă de protest faţă de declaraţiile făcute ieri în disputa Fisc-Antena Group. Preşedintele a numit „banal motiv administrativ” decizia judecătorească de confiscare a clădirilor în care funcţionează televiziunile familiei Voiculescu. Dacă în perioada campaniei electorale şeful statului era răsfăţat în mediul online, acum numărul admiratorilor a ajuns să scadă şi cu cateva mii într-o singura oră. Premierul, în schimb, a câştigat noi susţinători după ce a apărat legalitatea intervenţiei ANAF.


Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a spus Klaus Iohannis, la întrebarea unui jurnalist.

Aceasta este declaraţia care a declanşat potopul de comentarii negative pe pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am stat la coada la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dumneavoastră de astăzi despre antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să nu vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-ar mira”, îi scrie preşedintelui un fost susţinător.

„Păi cum vine asta, domnule Iohannis? Respectarea legii a ajuns să devină un abuz?”, comentează altcineva pe pagina oficială a președintelui.

„Cred că pentru prima dată a ratat ocazia să tacă (lucru la care, de altfel, e foarte bun). Dacă tăcea, înţelept rămânea!”, este un alt comentariu postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Declaraţiile prin care şeful statului a criticat intervenţia ANAF i-au adus acestuia pe pagină peste trei mii de comentarii noi, majoritatea critice.

Potrivit site-urilor care monitorizează paginile de Facebook ale personalităţilor, ultimele două zile l-au lăsat pe şeful statului fără câteva mii bune de admiratori.

Specialiştii au calculat că preşedintele pierde, în medie, șase susţinători în fiecare minut.

„Putem să spunem că asistăm la o nouă formă de protest civic. Practic, dislike-ul şi comentariile înlocuiesc protestele efective. Efectul viral este acolo, însă este foarte mic, comparativ cu ce s-a întâmplat în perioada alegerilor. Ne putem aştepta la o viralizare mai accentuată dacă devine la modă să dai unlike paginii preşedintelui”, a spus Dragoş Stanca, expert în comunicare online.

În timp ce preşedintele îşi pierde admiratorii, premierul câştigă alţii noi.

Astfel, mesajul lui Dacian Cioloş care a apărat legalitatea intervenţiei ANAF la Antene a primit câteva mii de likeuri

„Premierul Cioloş pare că se află pe un val de creştere, pentru că din punct de vedere al analizei seci pe date, vorbim de un patru la sută creştere. Iohannis pierde 0,4%, Cioloş creşte 4%”, a adăugat Dragoș Stanca.

De altfel, şeful Guvernului nu s-a ferit să răspundă personal unor comentarii din mediul online.

„Încerc să găsesc echilibrul si bunul simț, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune”, i-a replicat premierul unui prieten din mediul virtual care îl îndemna să respecte legea şi să nu se lase influenţat de presiunea sistemului.

În tot acest timp, PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură Cabinetul Cioloş. Invitat la un post de televiziune, Liviu Dragnea a spus că dacă ordinul de evacuare privind posturile Intact va fi pus în practică, atunci, „Guvernul acesta nu trebuie să mai existe. PSD va depune o moţiune de cenzură”. Şeful social-democraţilor a mai spus că Guvernul Cioloş încearcă să închidă cinci televiziuni şi acest lucru trebuie oprit.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img