spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiriIohannis la cheful unei firme al unui ofițer al Securității și turnător...

Iohannis la cheful unei firme al unui ofițer al Securității și turnător dovedit de Justiție

-

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Casei de Avocatură Mușat și Asociații, anunță postul de televiziune Realitatea.

Această casă de avocatură l-a reprezentat pe Iohannis în procesul cu ANI, scrie Evenimentul Zilei.

- Advertisement -

iomusatCasa de avocatura a fost fondata de un fost ofiter de Securitate, Gh Musat (foto). Sotia acestuia, Carmen Musat, conduce revista Observator Cultural implicata in scrierea cartilor lui Klaus Iohannis.

Musat a fost declarat oficial de Justiție ofițer și turnător al Securității.

- Advertisement -

Citiți și: VIDEO/DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ: Cine a realizat cartea lui Klaus Iohannis?

Gheorghe Musat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), dupa care este trecut in rezerva si devine avocat. In 1984, este arestat pentru ca a dezvaluit unor cunostinte ca fusese securist si este condamnat la inchisoare. Face 4 ani de detentie la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, avand numele conspirativ MIRON. Isi indeplineste constiincios datoria si intocmeste 100 de note informative despre colegii sai de celula, majoritatea condamnati politic. Este eliberat conditionat in 1988 si imediat dupa caderea regimului comunist infiinteaza poate cea mai importanta casa de avocatura din Romania, scria ancheteonline.ro despre fondatorul casei de avocatură aniversată acum de Iohannis.

Musat a avut gradele de locotenent (1973) si locotenent major (1975) in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti. Printre alte misiuni, el l-a avut sub observatie pe Gheorghe Dragulin, preot la Biserica “Ceaus Radu” din Capitala, fost detinut politic.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img