Ioana Constantin (PMP) acuză USR, PLUS și PNL

0
71

Facțiuni din USR (și PLUS) se tem atât de tare că Nicușor Dan ar putea să preia conducerea partidului după o victorie la București încât sunt în stare să saboteze candidatura lui. Apoi, PNL se teme atât de tare de un eșec la București încât a căutat orice variantă care să îmbrace cât mai colorat un astfel de eșec. Deși PNL a propus la un moment dat o alianță largă PNL-USR-PMP, s-ar bucura să sufoce PMP și să ne topim. Scuzele și acuzele curg deja de la ambele partide, dar astfel de argumente subțiri nu țin în politica mare în care ai un obiectiv cu adevărat, susține pe facebook Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP.

CE SUSȚINE IOANA CONSTANTIN:

La începutul anului niciunul dintre aceste partide nu îl dorea pe Nicușor Dan candidat, PMP a fost singurul partid care a deschis discuțiile despre unitatea dreptei și l-a asigurat de sprijin. Și pentru că oamenii noi clamează mereu că le place adevărul, ar putea chiar ei recunoaște și ar opri inundația de ipocrizie care curge. Joaca ”uite candidații mei” nu ține nici ea. Au fost aruncați în sectoare grele, cu primari în funcție care încă stau relaxați la 60% – 70%, candidați fără notorietate și care nu cunosc lupta de uzură cu PSD.

PMP a propus unitate în București, prin Președintele Traian Băsescu, cu autoritatea de fost primar general al Bucureștiului, prin Eugen Tomac, președintele PMP. Am fost constant deschiși la dialog și la a găsi soluții pentru a atinge obiectivul mare: să învingem împreună PSD la București.

La fel ca în multe județe din țară, și aici e un culoar imens de așteptare din partea cetățenilor. Nu se ridică niciunul din aceste partide cu oameni vechi sau noi la un astfel de grad de loialitate față de oameni, ci se împiedică în orgolii mărunte. Până azi, nu a existat nicio întâlnire PNL – USR (PLUS) – PMP la Capitală.

Noi suntem un partid asumat, recunoaștem greșelile pe care le-am făcut, mai ales la București în acești ani. PMP e un partid de 10% în Capitală și am dorit în mod sincer unitate în București, la fel cum am fost singurii care ne-am bătut sincer pentru revenirea la 2 tururi de scrutin. Sunt mulți care ne-au subestimat și continuă să ne subestimeze. Am spus-o de mai multe luni: nu subestimați structurile PMP din București și din județe!