Ioan Holender supărat pe ”politicienii corupți din Timișoara”: „Tot Banatu-i fruncea” s-a înecat în Begheul împuţit

0
164
kultTour mit Holender - Ioan Holender trifft die bedeutende Mezzosopranistin und Intendantin des Tiroler Landestheaters Brigitte Fassbaender. Foto: ServusTV, 19.01.12

„Tot Banatu-i fruncea” s-a înecat în Begheul împuţit, spune Ioan Holender, fostul șef al Operei din Viena, într-o poziţie trimisă presei timişorene, în care doreşte să spună că e nemulţumit de situaţia existentă la TM 2021 şi că a privit de pe margine situaţia alături de o serie de alte persoane, transmite De Banat.

„Am fost tare mândru să accept invitația de a prelua președinția onorifică a “Asociatiei Timișoara Capitală Culturală Europeana” din orașul meu de baștină, al cărui cetățean de onoare sunt. Dar după ce timp de peste un an de zile nu am fost nici informat despre ceea ce se plănuiește și nici nu mi-a fost solicitată părerea în privința a ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple, și neprimind niciun răspuns la întrebările mele adresate persoanei însărcinate cu desfășurarea Programului Cultural TM2021, am părăsit pajiștea pe care încă de la început am fost împiedicat să pășesc. Am privit așadar totul din afară terenului alături de Marcel Tolcea, Marilen Pirtea, Viorel Marineasa, Cornel Ungureanu, Brîndușa Armanca, Pia Branzeu și alți intelectuali și piloni culturali ai orașului meu“; spune Holender.

El spune că a fost chestionat de ziariştii austrieci, ţară în care locuieşte, despre situaţia proiectului TM 2021, despre scandalurile referitoare la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Holender mai spune că totul se datorează unor politicieni corupţi şi incompetenţi, a unor neputincioşi.

„Din cauza unor neputincioşi, a unor politicieni corupţi şi incompetenţi, cu interese personale, vanitoşi şi fără scrupule, Timişoara “mea” a ajuns să fie văzută mai rău decât era inainte de a fi candidata aleasă.  Sunt trist, decepţionat şi revoltat“, mai spune Holender.