spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeInvestitori chinezi acuză regimul Zelenski de "prădarea activelor internaționale ale Chinei"

Investitori chinezi acuză regimul Zelenski de „prădarea activelor internaționale ale Chinei”

-

Investitorii chinezi din Motor Sich, un producător ucrainean de motoare de avioane, au acuzat regimul Zelensky de „prădarea activelor internaționale ale Chinei”, a declarat miercuri un reprezentant al companiei într-o declarație pe WeChat.

- Reclama -

„Din 2020, guvernul ucrainean a creat continuu probleme, a acuzat, a suprimat și a persecutat investitorii chinezi și chiar a impus fără niciun motiv sancțiuni economice speciale împotriva investitorilor, cu scopul de a folosi mijloace ilegale pentru a naționaliza Motor Sich PJSC și a jefui fără rușine bunurile internaționale ale Chinei. ”, se spune în comunicat.

„Drepturile și interesele legitime ale investitorilor chinezi au fost încălcate în mod semnificativ, ceea ce a dus la pierderi economice considerabile”, a scris reprezentantul companiei.

În 2016, 56% din acțiunile Motor Sich, unul dintre cei mai mari producători de motoare pentru avioane și turbine industriale cu gaz, au fost vândute unui investitor chinez, dar afacerea a fost blocată de autoritățile ucrainene.

Anterior, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori din Ucraina a publicat o rezoluție privind naționalizarea forțată a acțiunilor Ukrnafta, Ukrtatnafta, Motor Sich, AvtoKrAZ și Zaporizhtransformator. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, a declarat că întreprinderile strategice ucrainene precum Ukrnafta şi Motor Sich au fost transferate sub controlul ministerului apărării ţării.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img