spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeInvestigația Comisiei ruse: În spatele laboratoarele secrete din Ucraina a funcționat...

Investigația Comisiei ruse: În spatele laboratoarele secrete din Ucraina a funcționat o rețea NATO

-

O investigație efectuată de parlamentarii ruși privind activitățile laboratoarelor biologice americane din Ucraina a confirmat faptul că, sub pavăza acestora, a fost desfășurată, în această țară, o rețea de obiective militare ale NATO. Concluziile anchetei au fost prezentate de Irina Iarovaia, copreședintele Comisiei înființate în Duma de Stat pentru a investiga activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina, informează cotidianul Kommersant.

„Investigația noastră a confirmat în totalitate că, sub pavăza laboratoarelor biologice a fost create, de fapt, obiective militare ale SUA și NATO. Doresc să atrag imediat atenția tuturor asupra faptului că, dacă pentru a veni cu baze militare reale pe teritoriul suveran al altor țări este nevoie de motive, serioase, verificabile, dacă este vorba de blocul NATO, înființarea laboratoarelor biologice militare a permis Statelor Unite să acționeze eludând toate acordurile internaționale”, a declarat Iarovaia după reuniunea comisiei (citatul este preluat de serviciul de presă al Dumei pe canalul său de Telegram).

- Reclama -

Potrivit parlamentarului, americanii pot testa, la fața locului, agenții biologice care îi interesează, adică pot analiza patogenitatea lor, posibilele căi de transport și alte proprietăți. „Din însărcinarea și la ordinul ministerului Apărării, SUA realizează evacuarea agenților patogeni periculoși și a materialului genetic pe care le-au colectat”, a conchis parlamentarul.

Parlamentul rus a lansat investigația privind activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina înființate de specialiștii americani pe 22 martie 2022. Inițiativa de a înființa o comisie corespunzătoare a aparținut vicepreședintelui Dumei de Stat, Irina Iarovaia, care a și condus comisia.

Pe larg, tezele enumerate sunt prezentate într-un raport final. Odată cu publicarea lui, comisia și-a încheiat oficial activitatea, a declarat Konstantin Kosaciov, copreședinte al comisiei și vicepreședinte al Consiliului Federației.

„Munca noastră s-a terminat, investigația parlamentară se încheie având în vedere că a expirat perioada de lucru de un an, conform legii”, a precizat Kosaciov.

După primele două ședințe, parlamentarii nu au avut nicio îndoială că obiectivele puteau reprezenta o amenințare epidemiologică pentru Rusia și că ucrainenii înșiși au pierdut „suveranitatea biologică”. În octombrie, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o rezoluție privind apelul ambelor camere ale Adunării Federale „către parlamentele țărilor lumii de a consolida regimul Convenției privind interzicerea dezvoltării, producerii și stocării de arme bacteriologice (biologice) și toxice și distrugerea acestora”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img