Întrebarea cheie în cazul dublului criminal al lui Clotilde: A omorât pentru Mafia italiană? 15 ani de închisoare sunt nerelevanți, spune Daniel Doboș

0
206

Noul primar al sectorului 1 Clotilde Armand (USR) l-a prezentat la întâlnirile cu angajații direcțiilor în calitate de consilier personal pe Daniel Doboș. Mai mult ea a anunțat că Doboș va fi viitorul șef al Poliției Locale s1. Doboș a fost condamnat pe viață pentru o dublă crimă în Germania Federală, dar a fost eliberat după 15 ani. Aceasta este informație seacă dată în exclusivitate de FLUX 24 și preluată între timp de o parte a presei.

Și de aici încep întrebările cheie.

Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian și mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidența legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viața civilă. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului.Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o”, explica Doboș în 2016 când a apărut scandalul, dar dat fiind faptul că acesta era doar șeful USR Turda presa nu a insistat.

Declarația dă însă o altă turnură cazului astăzi.

Garda de corp a unui om de afaceri italian cu afaceri se pare dubioase în Germania. Oricine se apropia de acesta era împușcat fără somație, cum recunoștea Doboș.

Se poate deci presupune că italianul făcea parte din una din mafiile din Cizmă care funcționa în Germania Federală.

Mai mult în sentina Tribunalului Regensburg din 13.01.1995, pronunţată în Dosarul nr. Ks 203 Js 43848/92, a, b, definitivă la data de 01.02.1996 se spune explicit că Daniel Doboș într-una din crime a ucis cu CRUZIME, iar în a doua cu PREMEDITARE. Ceea ce indică că era un killer profesionist.

Oficial, Doboș s-a lăudat că ar fi acționat în Legiunea Străină.

Aceste informații au fost făcute publice odată cu scandalul apărut după ce Daniel Doboș a devenit liderul USR Turda. Dar Daniel Doboș consideră că cei 15 ani de închisoare pentru dubli crimă nu sunt relevanți.

FRAGMENT DIN INTERVIUL ACORDAT DE DOBOȘ POSTULUI TV NCN DIN CLUJ:

”Reporter: Este adevărat sau nu că ați ucis două persoane și ați făcut închisoare pentru asta?

Daniel Doboș: Da!

Reporter: Și atunci, cum e scos din cotext?

Daniel Doboș: Da, e scos din context! Faptul că lucrurile s-au judecat și s-au rejudecat.

Reporter: Câți ani de închisoare ați făcut?

Daniel Doboș: Mult prea puțini ca să fie relevant.