spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeIntrată în Schengen, Croația nu vrea să instaleze bariere sau garduri la...

Intrată în Schengen, Croația nu vrea să instaleze bariere sau garduri la graniţa cu Bosnia-Herţegovina pentru a opri migranții

-

Croaţia este complet pregătită să adere la spaţiul Schengen la 1 ianuarie, ceea ce înseamnă un flux mai rapid şi mai ieftin de bunuri şi servicii, o competitivitate sporită pentru economia croată şi un impact considerabil asupra veniturilor din turism, a declarat miercuri premierul croat Andrej Plenkovic, relatează agenţia croată de presă Hina conform Agerpres.

- Reclama -

Aderarea va fi de asemenea un stimulent suplimentar pentru investitorii străini, a spus premierul, care a prezidat o şedinţă a grupului de lucru interdepartamental pentru aderarea Croaţiei la Schengen.

Croaţia va fi pe deplin pregătită pentru tranziţie la punctele de trecere a graniţei pentru traficul rutier, feroviar şi maritim şi va fi pregătită şi pentru traficul aeroportuar din 26 martie, a precizat el.

Doar cu timpul vom înţelege cel mai bine ce mult le uşurează viaţa cetăţenilor aderarea la Schengen, care îmbunătăţeşte totodată comunicarea şi sosirea turiştilor şi investitorilor, a mai adăugat Plenkovic.

Acesta a asigurat pe de altă parte că alegerea politică a Croaţiei şi a guvernului său este de a nu instala bariere sau garduri la graniţa cu Bosnia-Herţegovina, ci, dimpotrivă, se doreşte intensificarea eforturilor de prevenire a migraţiei ilegale, în cooperare strânsă şi transparentă cu poliţia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img