spot_img
-1.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
AcasăEconomieInterdicţie de a mai plăti în Franţa cu bani lichizi mai mult...

Interdicţie de a mai plăti în Franţa cu bani lichizi mai mult de o mie de euro

-

Incepând de marți rezidenţii din Franţa nu pot plăti mai mult de o mie de euro cu bani lichizi. Măsura destinată să combată finanţarea terorismului şi spălarea de bani murdari este criticată de o anumită parte dintre comercianți, transmite Radio France Internationale.

Sectorul luxului este cel mai critic vizavi de această nouă măsură. Comersanţii din acest sector estimează pierderile lor la o jumătate de miliard de euro ! Numai vânzătorii de bijuterii şi de ceasuri spun că vor pierde 50 de milioane. Ei afirmă că există o anumită categorie de francezi care e obişnuită să plătească sume mari cu bani lichizi. In plus, plafonul maxim de o mie de euro nu rezolvă problema de fond. E suficient să plăteşti în mai multe tranşe de câte o mie. O altă falie în sistem : cazinourile care nu sunt prevăzute de noua legislaţie. Ca să poţi miza acolo oricât vrei în cash e nevoie doar să-ţi dezvălui identitatea ori cineva care vrea să spele bani şi face parte dintr-o reţea structurată nu are probleme în a obţine acte false.

In fine, trebuie precizat că această măsură nu-i priveşte decât pe rezidenţii din Franţa. Turiştii străini care pot circula uneori cu sume importante de bani asupra lor ca să consume vor putea plăti mai departe până la 15 mii de euro în bani lichizi. Evident că afacerile între particulari nu sunt nici ele concernate de noua lege iar la tranzacţiile imobiliare se vor putea plăti mai departe maximum zece mii de euro în cash.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială