spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeÎntâlniri într-un format neobișnuit la Berlin, Paris și Tel Aviv ale șefului...

Întâlniri într-un format neobișnuit la Berlin, Paris și Tel Aviv ale șefului Statului Major Rus și Serghei Lavrov

-

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi şeful diplomaţiei de la Paris, Jean-Yves Le Drian, i-au primit marţi, la Palatul Elysee, pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Rusiei, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, potrivit preşedinţiei franceze și agenției TASS.

Conform AFP, această reuniune, neanunţată şi desfăşurată într-un format neobişnuit, a urmat la puţine ore după cea avută la Berlin de cei doi oficiali ai Moscovei cu cancelarul german, Angela Merkel, şi ministrul de Externe, Heiko Maas.

- Advertisement -

Întâlnirea a avut loc la cererea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a discutat cu Emmanuel Macron la finalul săptămânii trecute, potrivit Palatului Elysee.

Lavrov şi Gherasimov s-au aflat luni în Israel unde s-au întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu.

- Advertisement -

La Elysee, discuţiile s-au axat pe Siria şi Ucraina, a indicat preşedinţia franceză.

În privinţa Siriei, Moscova a precizat, după întâlnirea de la Berlin, că unul din subiectele abordate a fost „întoarcerea refugiaţilor” sirieni, care au fugit în masă spre Liban, Iordania, Turcia, dar de asemenea Germania.

Turneul efectuat de Lavrov şi Gherasimov are loc la o săptămână după summitul Donald Trump-Vladimir Putin, la care Moscova a propus între altele americanilor să lucreze împreună în ce priveşte problema refugiaţilor sirieni şi reconstrucţia Siriei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img